Tuinontwerp

De tuin is tegenwoordig een belangrijk onderdeel voor fijn wonen. De tuin is een verlenging van jouw huis, aansluitend op je interieur vergroot deze je leefruimte en het wooncomfort. Jouw tuin hoort een gevoel van vrijheid te geven, rust te creëren en te geven, om er weer energie op te doen en om je blij te maken.Een goed doordachte tuin voelt goed, is van alle gemakken voorzien en geeft je jarenlang plezier. Ik vind het belangrijk dat een tuin het gehele jaar door aantrekkelijk is, dat het in alle seizoenen kleur en structuur geeft en niet meer onderhoud vergt dan jij wenst en aankunt. Uiteraard zorg ik ook dat insecten, vogels, egels jouw tuin een weldaad vinden. Een tuin doet leven en laat leven! Elke tuin ,elke situatie en elk huis is anders.

Ook bij het ontwerp van jouw tuinplan staat daarom jouw smaak, jouw persoonlijke wensen en een samenhangend geheel met jouw huis aan de basis van een gedegen tuinontwerp. Daarom luister ik heel goed naar jouw wensen en eisen en kijk naar jouw gezinssamenstelling. Ik zorg voor eenheid met een wellicht reeds aanwezige tuin, verrassend materiaalgebruik, het optimaal benutten van zon en schaduw, terrassen op de juiste plek en juist kleurgebruik.

Werkwijze tuinontwerp:
Tijdens een kennismaking inventariseer ik dus jouw wensen, smaak en eisen en meet ik de tuin op. Daarna maak ik een schetsontwerp in kleur, met behulp van voorbeelden en foto’s visualiseer ik jouw nieuwe tuin. Na een tussentijdse evaluatie en eventuele aanpassingen kom ik met een definitief tuin ontwerp. Een goede beplanting is net zo belangrijk als een goed tuinontwerp! Een beplantingsplan zorgt voor beplanting op de juiste plek, een onderhoud naar jouw wensen, en een jarenlang mooi beeld. Het beplantingsplan bevat : welke planten waar te plaatsen, aantallen benodigd per m2, eigenschappen planten en bloeitijd onderhoud planten.

Heb je al een goede basis in je tuin maar wil je de tuin een opfrisbeurt geven of aanpassen naar je veranderde gezinssituatie dan help ik je ook daarmee graag. Alleen al het veranderen en vernieuwen van beplanting geeft de tuin al een hele nieuwe look! Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Ik werk samen met een erkend hoveniersbedrijf ! Je kunt echter ook besluiten het ontwerpplan geheel zelf uit te werken!